Od 1 roku (ukončený m 12+)
Nejvhodnější pro první příkrmy je červená nebo žlutá paprika, kterou doporučujeme tepelně upravit (například pečením a odstraněním vrchní slupky). Vybírejte ty s pevnou a vypnutou slupkou. Papriky obsahují důležité vitaminy a v příkrmech je můžete velmi dobře kombinovat s masovou směsí.
- Každá paprika obsahuje trochu jiné prospěšné látky. - Na příkrmy je nejvhodnější červená či žlutá nepálivá paprika, které obsahují beta-karoten, vitaminy A, C, B a kyselinu listovou.
Papriky se vyznačují vysokým obsahem vitaminu C. Jeho obsah je dokonce vyšší než v citrusech. POZOR na pálivé papriky nebo chilli papričky. Ty nejsou pro děti vhodné. Papriku podávejte nejprve tepelně upravenou a až později můžete nabídnout kousky syrové papriky. Vynikající jsou i kapie, které nepálí a mají nasládlou chuť.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny