Paprika

Od 1 roku (ukončený m 12+)

Nejvhodnější pro první příkrmy je červená nebo žlutá paprika, kterou doporučujeme tepelně upravit (například pečením a odstraněním vrchní slupky). Vybírejte ty s pevnou a vypnutou slupkou. Papriky obsahují důležité vitaminy a v příkrmech je můžete velmi dobře kombinovat s masovou směsí.

Paprika

Vitaminy a důležité látky

- Každá paprika obsahuje trochu jiné prospěšné látky. - Na příkrmy je nejvhodnější červená či žlutá nepálivá paprika, které obsahují beta-karoten, vitaminy A, C, B a kyselinu listovou.

Vitamin A
Vitamin C
Rutin

Tip

Papriky se vyznačují vysokým obsahem vitaminu C. Jeho obsah je dokonce vyšší než v citrusech. POZOR na pálivé papriky nebo chilli papričky. Ty nejsou pro děti vhodné. Papriku podávejte nejprve tepelně upravenou a až později můžete nabídnout kousky syrové papriky. Vynikající jsou i kapie, které nepálí a mají nasládlou chuť.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny