Od 1,5 roku (ukončený m 18+)
Fazole jsou živinově velmi bohaté, ale mohou mít pro miminko nadýmavé účinky. Sledujte tedy, jak vaše dítě snáší jiné nadýmavé potraviny, a podle toho se rozhodněte, kdy fazole zařadit. Průměrně se doporučují kolem 18. měsíce. Začněte s menším množstvím, které provaříte a ideálně rozmixujete do konzistence pyré. Pro zmírnění nadýmavosti fazole před vařením namočte a vodu slijte.
Fazole jsou bohaté na bílkoviny, naopak téměř neobsahují tuky. Z minerálních látek se pyšní zinkem, fosforem, vápníkem, železem i manganem. Nechybí ani vitaminy skupiny B.
Fazole jsou zajímavým zpestřením jídelníčku. Můžete z nich připravovat zeleninové pomazánky, přidávat do salátů či připravit chutnou polévku.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny