Candát

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Candát je sladkovodní ryba, která má velmi jemné maso a pouze malé množství drobných svalových kůstek. Navíc postrádá typický rybí zápach. To z ní dělá ideálního adepta pro první příkrmy. Candát obsahuje vysoké množství bílkovin a menší množství tuků. Díky tomu je jeho masíčko velmi dobře stravitelné i pro malé strávníky.

Candát

Vitaminy a důležité látky

Candát je bohatý na bílkoviny. Tuku v sobě má poměrně málo, ale obsahuje velmi důležité mastné kyseliny. Nechybí ani vitaminy A, D a B12 a také vápník, jód a fosfor.

Vápník
Jód
Omega-3 mastné kyseliny

Tip

Candát obsahuje nižší podíl tuku, střídejte maso candáta s jinými tučnějšímu rybami. Při přípravě odstraňte všechny kostičky, maso povařte nebo poduste a rozmělněte na jemné pyré. Podávejte zpočátku malé množství na vyzkoušení a sledujte, zda se neobjeví alergická reakce. Ryby by měly být pravidelnou součástí pestrého a vyváženého jídelníčku.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny