Od 7. měsíce (ukončený m 6+)
Makrela je mořská ryba, která patří mezi nejvhodnější druhy v dětských začátcích. Je poměrně snadno k dostání, můžete ji dobře vykostit a má jemnou chuť. Často najdete na pultech také uzenou makrelu, která však není pro dítě vhodná – sáhněte po čerstvé, nebo mražené.
Makrela patří mezi tučnější ryby s významným podílem omega-3 mastných kyselin. Makrela také obsahuje bílkoviny a velmi důležité vitaminy skupiny B a D. Nechybí ani minerály jako selen, niacin, fosfor a další.
Vyzkoušejte na začátku malé množství rozmixované ryby a sledujte případnou alergickou reakci. Makrelu připravujte na páře, případně povařte a rozmixujte do konzistence pyré. Maso můžete využít i jako přídavek do chutných pomazánek se zeleninou.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny