Od 1 roku (ukončený m 12+)
Pangasius se ke konzumaci příliš nedoporučuje, protože mnoho pangasiů pochází z Asie a to konkrétně z řeky Mekong, která patří k nejvíce znečištěným na světě. Kvůli nízkému obsahu tuků není ani žádoucím zdrojem potřebných omega 3 mastných kyselin, které jsou typické pro tučnější typy ryb. Vybírejte tedy raději lokální sladkovodní ryby nebo tučné mořské z osvědčených zdrojů.
Pangasius se objevuje hlavně mražený, z toho důvodu většinou obsahuje také přidanou vodu a jen málo omega-3 nenasycených mastných kyselin. Najdete v něm ale některé minerály, jako je třeba vápník, fosfor či zinek.
Vyzkoušejte na začátku malé množství rozmixované ryby a sledujte případnou alergickou reakci. Maso připravujte na páře, případně povařte a rozmixujte do konzistence pyré. Do jídelníčku zařazujte spíše výjimečně.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny