Od 1 roku (ukončený m 12+)
Cizrna patří mezi luštěniny a vyznačuje se jemně oříškovou chutí. Může mít nadýmavé účinky, proto se doporučuje zařazovat pozvolna a v menším množství. Cizrnu pro začátek volte sušenou. Namočte ji přes noc, vodu slijte a přilijte čerstvou. Povařte 30 minut, opět vodu slijte, přilijte novou a vařte do změknutí – zhruba dalších 60–90 minut. Díky tomuto postupu se můžete vyhnout nadměrnému nadýmání. Hotovou cizrnu rozmixujte do podoby pyré.
Cizrna obsahuje důležité rostlinné bílkoviny a vlákninu. Dále vitaminy B6 a B15 (kyselina pangamová). Nechybí ani draslík, mangan, fosfor, železo a nenasycené kyseliny omega-6.
Při vaření do cizrny přidejte i snítku tymiánu, saturejky, snížíte tím problémy s nadýmáním.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny