Karas

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Karas patří mezi sladkovodní ryby, je velmi podobný známějšímu kapru.V kuchyni se upravuje podobně – nejvíce mu svědčí dušení, vaření nebo pečení. Maso je jemné a chutné, avšak obsahuje kosti, proto dejte při přípravě pozor.

Karas

Vitaminy a důležité látky

Karas se pyšní vysokým obsahem bílkovin a poměrně nízkým procentem tuků. Obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny, také fosfor a draslík. Nechybí ani vitaminy B a D.

Omega-3 mastné kyseliny
Vitamin D
Fosfor

Tip

Maso z karase podávejte zpočátku rozmixovaného ve formě pyré. Opět vyzkoušejte malé množství rozmixované ryby a sledujte případnou alergickou reakci. Rozhodně se vyvarujte podávání obalované a smažené ryby. Karase připravujte dušeného s bylinkami nebo vařeného. Vynikající je i rybí polévka s kořenovou zeleninou.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny