Od 7. měsíce (ukončený m 6+)
Amur patří mezi sladkovodní kaprovité ryby, proto ho můžete do jídelníčku zařazovat mezi první podávané ryby. Jeho maso se pro děti hodí, je podobné tomu kapřímu, tudíž je velmi jemné, málo tučné a díky tomu také dobře stravitelné. Na rozdíl od kapra má méně drobných kostí.
Amur obsahuje mnoho bílkovin, menší množství tuků s obsahem nenasycených mastných kyselin a také vitaminy A, D, B6 a B12. Z minerálů nechybí vápník, jód, fosfor a draslík.
Pro přípravu příkrmů doporučujeme rybu dobře povařit nebo podusit, následně rozmixovat do podoby pyré a podávat s bramborem a se zeleninou. Vždy na začátku podávejte malé množství, abyste vyzkoušeli toleranci a zkontrolovali, zda se nevyskytne alergická reakce. Dávejte při přípravě pozor na odstranění všech kostiček. Malé kousky ryby bez kostí je pak možné podávat starším dětem, které jsou již schopny maso rozkousat.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny