Celer

Od 11. měsíce (ukončený m 10+)

Celer, ať už listový, bulvový, nebo řapíkatý, obsahuje spoustu vitaminů a důležité vlákniny. Zároveň se ale také jedná o poměrně častý alergen, proto se ho doporučuje zavádět až od ukončeného 10. měsíce, případně po jednom roce. Celer nakrájejte na malé kousky, povařte a rozmixujte na pyré.

Celer

Vitaminy a důležité látky

- Nejběžnější je bulvový celer, který obsahuje hodně vody a má tedy nízkou energetickou hodnotu. - Celer obsahuje vitamin C, provitamin A, vlákninu, draslík, vápník, hořčík a fosfor.

Vitamin C
Vápník
Draslík

Tip

Dítěti podávejte celer zásadně povařený, syrovou variantu si nechte na později. Celer je alergen, proto zpočátku podávejte pouze malé množství na vyzkoušení.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny