Od 1 roku (ukončený m 12+)
Ředkev má jemnější chuť než ředkvičky, a navíc obsahuje mnoho zdravých látek. Začínejte s ní ale až po prvním roce života. Ředkev nepatří mezi časté alergeny, ale může být náročnější na trávení – pro začátek tedy zkuste jen malé množství, které bude dobře rozmixované. Můžete ji podávat jak za syrova, tak pečenou či vařenou a rozmixovanou do pyré.
- Ředkev je bohatá na mikronutrienty. Nechybí vitaminy C, B, E, železo, draslík a vápník, který je důležitý pro správný vývoj kostí. - Obsahuje i významné množství vlákniny.
Ředkev můžete připravovat tepelně, později podávat i za syrova najemno nastrouhanou. V zimě lze připravit i na způsob kvašeného zelí. Kvašená zelenina je zejména v zimě velmi ceněna.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny