Od 7. měsíce (ukončený m 6+)
Petržel obsahuje spoustu vitaminů a minerálních látek. Na příkrmy můžete využít jak listy, tak samotný kořen, který stačí oloupat, nakrájet, povařit a rozmixovat do konzistence pyré. Od 6. měsíce můžete začít právě s kořenem, listy zařazujte o něco později, hlavně na dochucení příkrmů.
- V petrželi najdete vysoké množství vitaminu C, kyselinu listovou, draslík, fosfor, vápník, beta-karoten a další prospěšné látky.
Petržel obsahuje 3× více vitaminu C než třeba pomeranč. Ceněná je zejména v zimních měsících, kdy je čerstvé zeleniny nedostatek. Je podobná pastináku, ale petržel je chuťově výraznější. V české kuchyni je velmi oblíbená, dá se využít při přípravě polévek, zeleninových vývarů, zeleninových omáček, do salátů, jako součást zeleninových placek atd.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny