Parma

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Jedná se o další z kaprovitých sladkovodních ryb. Její vnitřnosti, zejména jikry a mlíčí jsou jedovaté zvláště v době tření. Parma poskytuje chutné maso, velkou nevýhodou je poměrně velké množství kostiček.

Parma

Vitaminy a důležité látky

Parma je sladkovodní ryba s významným podílem bílkovin. Obsahuje menší množství tuku a vitaminů A, B a D. Nechybí ani minerální látky jako vápník, fosfor či selen.

Vápník
Vitamin D
Fosfor

Tip

Vzhledem k velkému množství malých kostiček buďte při přípravě velmi obezřetní nebo dejte v prvních měsících přednost jiným druhům ryb. Vyvarujte se v každém případě používání vnitřností např. na přípravu polévek. Jikry parmy jsou jedovaté. Pro kojence a malé děti se doporučuje vybírat z jiných druhů ryb.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny