Od 7. měsíce (ukončený m 6+)
Cejn patří mezi sladkovodní ryby, které jsou v České republice hojně lovené. Někdy bývá označován jako plevelná ryba, jelikož konkuruje kapru. Nevýhodou je, že jeho maso obsahuje mnoho jemných svalových kůstek, proto buďte při podávání opatrní nebo zpočátku vybírejte maso jiných ryb.
Cejn obsahuje bílkoviny, menší množství tuku a také důležité minerální látky, jako je vápník, jód, fosfor a draslík. Z vitaminů je dominantní vitamin A a D.
Vzhledem k velkému množství malých kostiček buďte při přípravě velmi obezřetní nebo dejte v prvních měsících přednost jiným druhům ryb. Cejna povařte nebo poduste a následně podávejte v podobě jemného pyré se zeleninovým příkrmem. Kousky vařeného masa pak můžete servírovat starším dětem.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny