Od 7. měsíce (ukončený m 6+)
Karas patří mezi sladkovodní ryby, je velmi podobný známějšímu kapru.V kuchyni se upravuje podobně – nejvíce mu svědčí dušení, vaření nebo pečení. Maso je jemné a chutné, avšak obsahuje kosti, proto dejte při přípravě pozor.
Karas se pyšní vysokým obsahem bílkovin a poměrně nízkým procentem tuků. Obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny, také fosfor a draslík. Nechybí ani vitaminy B a D.
Maso z karase podávejte zpočátku rozmixovaného ve formě pyré. Opět vyzkoušejte malé množství rozmixované ryby a sledujte případnou alergickou reakci. Rozhodně se vyvarujte podávání obalované a smažené ryby. Karase připravujte dušeného s bylinkami nebo vařeného. Vynikající je i rybí polévka s kořenovou zeleninou.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny