Jedlý kaštan

Od 11. měsíce (ukončený m 10+)

Jedlé kaštany se typicky vyskytují na podzim a jsou velmi chutné a zdravé. Na poli ořechů obsahují významné množství sacharidů, jsou tak dobrým zdrojem energie.

Jedlý kaštan

Vitaminy a důležité látky

V kaštanech se nachází vitaminy B, C, E a K, antioxidant tanin, biotin, karoten, také draslík, hořčík, mangan a další významné minerály.

Vitamin C
Draslík
Vláknina

Tip

Kaštany jsou sezónní záležitostí zejména v období Vánoc. Kaštany je nutné vždy oloupat a odstranit i vnitřní hnědou slupku, je tuhá a špatně stravitelná. Pro zahájení podávání je ideální kaštany tepelně zpracovat. Rozmačkejte 1 kaštan na jemnou pastu a podejte na začátek pouze malé množství na vyzkoušení. Sledujte, zda se neobjeví alergická reakce. V kuchyni lze využít i kaštanovou mouku na pečení, přípravu palačinek, kaší nebo jiných pokrmů.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny