Angrešt

Od 1,5 roku (ukončený m 18+)

Tyto drobné plody obsahují spoustu zdravých vitaminů a minerálních látek, ale také drobná zrníčka a kyselou chuť – proto se doporučuje s jeho zařazováním počkat až po 18. měsíci. Angrešt krátce povařte a pokrájejte. Postupně můžete zvyšovat dávku.

Angrešt

Vitaminy a důležité látky

Angrešt se pyšní vysokým obsahem vitaminu C, B, vápníku, železa, fosforu i beta karotenu.

Vitamin C
Vitamin B
Vápník

Tip

Angrešt mívá i tužší a kyselou slupku, pokud tedy podáváte první kousky angreštu, vymačkejte obsah bobule a podávejte pouze vyzrálou dužninu. Při konzumaci celých bobulí buďte vždy nablízku, hrozí vdechnutí bobule.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny