Od 5. měsíce (ukončený m 4+)
Kukuřice je řazena mezi obilí a zeleninu. Najdete ji v mnoha podobách – čerstvou, sterilovanou, praženou, mletou ve formě mouky apod. Děti kukuřici obvykle mají velmi rády, hlavně kvůli její nasládlé chuti.
Kukuřice obsahuje vitaminy, minerální látky a vlákninu. Nejvyšší množství zastupuje vitamin A a antioxidanty. Z nutrientů jsou zastoupeny hlavně sacharidy, tuku i bílkovin je méně, jsou navíc neplnohodnotné vzhledem k deficitu aminokyselin lysinu a tryptofanu. Rovněž tak obsahuje kyselinu fytovou, která blokuje lepší vstřebávání některých vitaminů a minerálních látek. I přes tyto nedostatky ji lze bez problémů zařadit do jídelníčku kojenců. Vzhledem k tomu, že se jedná o bezlepkovou potravinu, lze podávat i dětem s bezlepkovou dietou.
Kukuřice je přirozeně bezlepková potravina. Křupky z kukuřičné mouky jsou velmi oblíbené pro miminka jako první „finger food“. V kuchyni lze využívat i kukuřičnou mouku k přípravě různých kaší, zápražek do polévek, jako přílohu k jídlu či jako součást nejrůznějších zeleninových jídel i salátů. U malých dětí pozor na drobná zrníčka, při konzumaci může dojít k jejich vdechnutí, proto je lepší zpočátku zrnka lehce rozmačkat.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny