Od 9. měsíce (ukončený m 8+)
Kefír je jednou z potravin, která je velmi bohatá na probiotika. Kromě toho obsahuje minimální množství alkoholu, který vzniká právě kvašením. 1 gram kefíru musí dle vyhlášky obsahovat nejméně 10 000 kvasinek a 1 milion bakterií mléčného kvašení. Má lehce nahořklou, občas až trochu pikantně štiplavou chuť.
Kefír je bohatý na probiotika, která podporují imunitní systém. Najdete v něm také vysoké množství vápníku a bioaktivní látky, které napomáhají jeho vstřebávání. Nechybí ani minerály jako fosfor, vápník, hořčík, vitaminy D a K2.
Kefír můžete zařadit do jídelníčku ke svačině. Je zajímavým zpestřením, zaměňte ho například s jogurtem či jogurtovým nápojem. Preferujte neslazené varianty.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny