Čerstvý sýr

Od 1 roku (ukončený m 12+)

Čerstvé sýry patří mezi první vhodné mléčné výrobky. Mezi čerstvými sýry najdeme výrobky, jako je například Lučina, Gervais, Cottage a další. Tyto sýry obsahují mnoho vápníku, proto jsou pro děti velmi prospěšné. Vybírejte ty, které neobsahují žádné přidané soli ani další nežádoucí látky. Vzhledem k vyššímu obsahu bílkovin se doporučují až po jednom roce.

Čerstvý sýr

Vitaminy a důležité látky

Čerstvé sýry obsahují velmi kvalitní plnohodnotné bílkoviny a také důležité esenciální aminokyseliny. Nechybí ani vápník s fosforem, který podporuje jeho ukládání.

Bílkoviny
Esenciální aminokyseliny
Vápník

Tip

Čerstvé sýry můžete podávat k snídani či svačině nebo z nich připravit chutnou pomazánku např. s troškou pažitky, vařené nebo čerstvé zeleniny. Vynikající je i s vařeným pórkem. Snažte se zatím nedosolovat a ponechat neochucené. Děti si tak nebudou zvykat na slanou chuť.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny