Kysaná smetana

Od 9. měsíce (ukončený m 8+)

Zakysanou smetanu můžete svému dítěti zařadit do jídelníčku již od 8 měsíců. Pro zdraví je prospěšná, jelikož se v ní během kvašení rozkládá mléčná bílkovina a díky tomu je stravitelnější a méně zatěžuje ledviny. Zakysanou smetanu seženete s různým množstvím tuku, čím tučnější, tím hutnější a lahodnější.

Kysaná smetana

Vitaminy a důležité látky

Kysaná smetana obsahuje důležité bakterie, které pomáhají udržovat střevní rovnováhu. Nechybí ani vitaminy A, D a E a také vápník.

Živé kultury
Vápník
Vitamin A

Tip

Kysanou smetanu můžete využít pro přípravu jídel nebo chutných pomazánek. Často se používá pro zjemnění chuti jídel nebo do polévek jako alternativa sladké smetany.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny