Kefír

Od 9. měsíce (ukončený m 8+)

Kefír je jednou z potravin, která je velmi bohatá na probiotika. Kromě toho obsahuje minimální množství alkoholu, který vzniká právě kvašením. 1 gram kefíru musí dle vyhlášky obsahovat nejméně 10 000 kvasinek a 1 milion bakterií mléčného kvašení. Má lehce nahořklou, občas až trochu pikantně štiplavou chuť.

Kefír

Vitaminy a důležité látky

Kefír je bohatý na probiotika, která podporují imunitní systém. Najdete v něm také vysoké množství vápníku a bioaktivní látky, které napomáhají jeho vstřebávání. Nechybí ani minerály jako fosfor, vápník, hořčík, vitaminy D a K2.

Živé kultury
Vápník
Fosfor

Tip

Kefír můžete zařadit do jídelníčku ke svačině. Je zajímavým zpestřením, zaměňte ho například s jogurtem či jogurtovým nápojem. Preferujte neslazené varianty.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny