Kachní

Od 6. měsíce (ukončený m 5+)

Kachní maso patří mezi tučnější druh drůbežího masa. Pokud však budete vybírat kachny mladší, můžete se tuku z větší části vyhnout.

Kachní

Vitaminy a důležité látky

V kachním mase najdeme mnoho bílkovin, které pomáhají svalům. Dále obsahuje aminokyseliny, vitaminy A, D, E a K. Nechybí ani zmíněné tuky, které napomáhají rozpouštění těchto vitaminů v těle. Z minerálů obsahuje zejména selen a zinek.

Vitamin B12
Železo
Zinek

Tip

Z počátku kojenci připravujte zejména kachní prsa, která povařte nebo připravte na páře a rozmixujte. Maso můžete také pomlít. S kůží počkejte na pozdější měsíce, vzhledem k tomu, že obsahuje největší množství tuku.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny