Od 6. měsíce (ukončený m 5+)
Kuřecí maso je libové a velmi zdravé, často se s ním v dětském jídelníčku začíná. Nejlibovější jsou kuřecí prsa, oblíbená jsou ale také stehna. Výhodou kuřecího masa je, že je poměrně rychle hotové. Drůbež obecně se vyznačuje i nižším obsahem cholesterolu oproti jiným druhům masa. Díky nižšímu podílu tuku má vyšší obsah bílkovin.
V kuřecím mase najdete bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, které podporují nárůst svalové hmoty. Obsahuje také minerální látky jako fosfor, draslík, hořčík, železo či vápník. Z vitaminů B3, B5 a B6.
Připravovat ho můžete nejlépe varem, nebo na páře. V začátcích maso rozmixujte do kašovité konzistence. Vývar určitě nevyhazujte, ale přidejte ho do pyré. Drůbeží maso patří mezi silně rizikové, co se týče mikrobiální kontaminace (např. salmonelou). Dodržujte tedy při přípravě velmi přísné hygienické podmínky.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny