Jelení

Od 11. měsíce (ukončený m 10+)

Zvěřina patří mezi nejzdravější maso, které by však mělo vždy pocházet z ověřených zdrojů, kde je záruka zdravotní nezávadnosti. Maso se musí také dostatečně tepelně upravit. Maso z jelena je poměrně vzácné a vyznačuje se výraznou chutí. Barva je ovlivněna věkem zvířete. Jelení maso však patří k nejméně tučné zvěřině. Mezi nejoblíbenější části patří hřbet, který můžete upéct a následně rozmixovat.

Jelení

Vitaminy a důležité látky

V jelením mase najdeme hodně bílkovin a poměrně málo tuku. Nechybí ani důležité vitaminy skupiny B a minerální látky, jako je železo, draslík a sodík.

Vitamin B1
Železo
Vitamin B2

Tip

Maso nakrájejte na malé kousky, důkladně povařte a podávejte v podobě pyré. Nikdy nekupujte zvěřinu z neověřených zdrojů.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny