Jablka

Od 5. měsíce (ukončený m 4+)

Jablka obsahují spoustu živin a vlákninu, která pomáhá správnému zažívání. Jejich příprava nezabere hodně času, a proto jsou skvělým prvním příkrmem - pro začátek však začněte s loupanými plody, které se doporučují přibližně do 8 měsíců. Jablka rozmixujte na pyré.

Jablka

Vitaminy a důležité látky

Jablek najdete spoustu různých druhů, které se liší tvarem, velikostí, chutí i cenou. Obecně ale obsahují mnoho vápníku, hořčíku, draslíku, ale také vitaminu C a již zmíněné vlákniny pektinu. O jablkách se rovněž hovoří jako o superpotravině, která navíc vyrůstá v našich krajích. Dávejte přednost domácím jablkům před krásnými dováženými jablky.

Draslík
Vápník
Hořčík

Tip

První jablíčka podávejte oloupaná, tepelně upravená a rozmixovaná na jemné pyré. Můžete kombinovat s jiným ovocem nebo třeba s nastrouhanou mrkví. Později jsou u větších dětí nastrouhaná jablka s mrkví velmi oblíbeným salátem. Jablíčka jsou také skvělá zmrzlá. Kousky můžete umístit do krmicí síťky na ovoce, mohou pomoci ulevit třeba při bolesti zoubků.

Podobné potraviny

Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny