Hroznové víno

Od 7. měsíce (ukončený m 6+)

Modré hrozny mají o něco sladší chuť než zelené, ale i zde platí pravidlo s pozdějším zaváděním a to hlavně kvůli drobným kuličkám a semínkům v nich. Pokud neseženete bezpeckaté, drobné pecky raději vyndejte a víno nakrájejte na drobné kousky. Pro lepší stravitelnost můžete hrozny i oloupat.

Hroznové víno

Vitaminy a důležité látky

V hroznech najdete zejména vitamin B6, B1, B2 a B3, také vitamin A, C a E. Z minerálních látek jsou nejvýrazněji zastoupeny draslík a železo. Slupka pak je bohatá na vlákninu.

Vitamin C
Draslík
Železo

Tip

První kuličky hroznového vína raději oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Můžete z nich vymačkat i trochu šťávy nebo je rozmixovat na jemné pyré. Později podávejte bobule jen rozpůlené, ale buďte při konzumaci nablízku. Hrozí riziko vdechnutí. Berte na vědomí, že hroznové víno bývá velmi sladké a děti ho pravděpodobně budou milovat.

Podobné potraviny

Dané kategorii odpovídají také následující potraviny