Od 5. měsíce (ukončený m 4+)
Tykev je rostlinný druh, který má mnoho variant. Patří sem například cuketa, patizon nebo dýně. Tykve můžete do jídelníčku děťátka zařazovat poměrně brzy. Zeleninu vždy povařte, zakápněte olivovým či řepkovým olejem, který podporuje uvolňování vitaminů rozpustných v tucích, a s trochou vody rozmixujte do konzistence pyré. Všechny druhy tykví můžete připravovat také v troubě.
- V tykvích najdete mnoho zdraví prospěšných látek - vitamin C, beta-karoten, draslík, vitamin A, sodík, měď, železo a fosfor.
Tykve jsou skvělou součástí vícedruhových příkrmů. Kombinujte je s obilovinami, jinou zeleninou a masem. Důležité je vždy přidat kapku rostlinného oleje nebo kousek másla, aby se podpořilo uvolňování vitaminů.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny