Od 11. měsíce (ukončený m 10+)
Srdíčka můžete do dětského jídelníčku zařadit také mezi prvními. Jsou vyhlášená pro vysoké množství vitaminů a prospěšných látek. Snažte se vybírat vždy co nejčerstvější, nakupujte raději u řezníka, než v supermarketu. Nejoblíbenější bývají srdíčka kuřecí či kachní. Odstraňte z nich tukovou vrstvu, povařte a rozmixujte. U vnitřností pouze pozor na častější podávání, obsahují vyšší množství cholesterolu než maso.
Srdce mají vysoký obsah železa a také vitaminů A, B a C.
Srdíčka mohou být jednou měsíčně zařazována do jídelníčku. Vhodné jsou v kombinaci s masem do masozeleninových vývarů, do kterého jsou po uvaření přidány buď ve formě pyré, nebo na jemno nakrájené dle věku dítěte.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny