Od 9. měsíce (ukončený m 8+)
Do jídelníčku svého dítěte můžete pórek zařadit poměrně brzy. Nejedná se o silný alergen, pouze může u citlivějších dětí způsobovat nadýmání. Pórek do příkrmů připravte celý, zelená část obsahuje další cenné minerální látky. Nakrájejte ho na části, důkladně omyjte, povařte a rozmixujte na pyré.
- Pórek obsahuje kyselinu listovou, vitamin C, E, železo, draslík, fosfor a vápník. V zelené části najdete množství důležitého beta-karotenu. Nezanedbatelný je i obsah vlákniny. - Pórek může zvyšovat vylučování moči.
Pórek je podobný cibuli a česneku, jeho chuť je však jemnější. To umožňuje využít ho pro kojence a malé děti o něco dříve než cibuli. Pórek se před konzumací doporučuje tepelně upravit. Jeho využití v kuchyni je poměrně široké. Na přípravu polévek, do bramborové kaše, zapékaný se sýrem, vařený pórek lze zamíchat do bílého jogurtu nebo pro starší děti do tvarohu, do zeleninových placek, zeleninových směsí na přípravu pomazánek apod.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny