Od 7. měsíce (ukončený m 6+)
Lín patří mezi další chutné kaprovité ryby. U nás se netěší tak velké oblibě jako v zahraničí, kde platí za lahůdku. Má lehce stravitelné maso, které je plné bílkovin. Jedná se o tučnější rybu, je tedy bohatý na důležité omega-3 mastné kyseliny. V kuchyni se s ním pracuje podobně jako s kaprem – vybírejte ideálně kusy do 20 cm, které jsou nejchutnější.
Lín dopřeje vašemu dítěti výživnou porci bílkovin i důležitých omega-3 mastných kyselin. Obsahuje také klíčové minerály, jako je jód, vápník a vitamin A.
Maso z lína zpočátku podávejte rozmixované ve formě pyré. Opět vyzkoušejte malé množství rozmixované ryby a sledujte případnou alergickou reakci. Rozhodně se vyvarujte podávání smaženého lína. Maso z lína připravte nejlépe dušené s bylinkami, nebo vařené. Vynikající je i rybí polévka s kořenovou zeleninou.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny