Od 7. měsíce (ukončený m 6+)
Sumec je největší ryba, kterou v našich vodách seženete. Jeho maso je poměrně tučné a pevné. Velkou výhodou je, že má málo kostí. Chuť bývá spíše mdlá, doporučuje se tedy podpořit například bylinkami. Snažte se vybírat menší a tedy i mladší kusy, které jsou chutnější.
Sumec má mnoho zdravých bílkovin. Nechybí ani prospěšné tuky a také vitaminy A, B a D. Z minerálních látek obsahuje zejména vápník, fosfor a zinek.
Na začátku podávání vyzkoušejte pouze malé množství a sledujte případnou reakci. Nejprve podávejte maso dobře tepelně zpracované, vařené nebo dušené a rozmělněné na jemné pyré. Větším dětem již můžete podávat i kousky masa zbaveného kostí. Pro lepší ochucení můžete využít i bylinky.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny