Od 6. měsíce (ukončený m 5+)
Krůtí maso je libové a díky tomu je vhodné i pro nejmenší. Je zdrojem kvalitních bílkovin a snadno se tráví. Říká se, že má krůtí maso 7 druhů. Preferujte krůtí prsa, která se rychle připraví, jsou libová a mají velmi málo tuku (nejméně ze všech mas). Z vývaru z krůtích prsou můžete připravit chutnou zeleninovou polévku, ve které zeleninu rozmačkáte. Drůbež obecně se vyznačuje i nižším obsahem cholesterolu oproti jiným druhům masa. Díky nižšímu podílu tuku má vyšší obsah bílkovin.
Krůtí maso je zdrojem vitaminů řady B. Nechybí ani zinek, který přispívá k rozvoji imunitního systému či vápník, selen a železo. Obsahuje také aminokyselinu tryprophan.
Připravovat ho můžete nejlépe varem, nebo na páře. V začátcích maso rozmixujte do kašovité konzistence. Vývar určitě nevyhazujte, ale přidejte ho do pyré. Drůbeží maso patří mezi silně rizikové, co se týče mikrobiální kontaminace (např. salmonelou). Dodržujte tedy při přípravě velmi přísné hygienické podmínky.
Dané kategorii odpovídají také následující potraviny