Od 6. měsíce (ukončený m 5+)
Hovězí maso můžete svému děťátku do jídelníčku zařadit mezi prvními. Na pultu řeznictví seženete mnoho druhů, které se liší jak strukturou, tak rychlostí zpracování. Vybírejte libové kousky. Nejčastěji se začíná se svíčkovou, která patří k nejlepším a nejjemnějším částem hovězího. Vhodné jsou také hovězí zadní nebo roštěná.
Hovězí maso má velké množství kvalitních bílkovin. Najdeme v něm vitamin A i B12. Významné jsou také minerální látky, zejména železo a zinek, sodík, draslík, vápník i hořčík. Železo je ve výživě velmi důležité, bohužel bývá i u kojenců častým deficientem. Přispívá k normální tvorbě červených krvinek, které se pak podílí na přenosu kyslíku v těle.
Hovězí maso patří obecně mezi masa s nejvyšším obsahem železa. Proto by mělo být už zpočátku pravidelně zařazováno do jídelníčku. Maso vždy pečlivě tepelně zpracujte, např. povařte a rozmixujte, v pozdějších měsících už můžete nasekat menší kousky, ještě později větší, aby se dítě učilo pomalu kousat. Libové hovězí lze velmi dobře využít i k přípravě masozeleninových vývarů, které lze podávat jako pravidelnou součást jídelníčku.
Danému věku a kategorii odpovídají také následující potraviny